Konsertdagen er her!

Scenen der alt skal skje, og vi gleder oss! Dette har vi ventet lenge på. Vi har famlet, øvet og pugget, og nå er vi klare for å musisere!

De siste dagene har vi øvd sammen med et knippe flotte musikere, og konserten har tatt form foran øynene våre. Det er ikke alltid så lett å forestille seg hvordan det blir, der vi står i øvingsrommet vårt hver mandag, uten musikere. Musiseringen starter først for alvor når alle er på plass, og nå er alle på plass. Akkompagnementet, lysmann, lydmann, fotografier, solister, og ikke minst Moss Ensemble Consensus. Nå er vi klare.

Men klare, det har vi ikke alltid vært. Tom Brevik måtte innrømme at han var spent etter å ha hørt oss første gangen. Margrethe ytret sine berømte ord «Ja, her var det mye fint», mens Tom satt på scenekanten i øvingslokalet og så spent ut. Men troen på at dette skulle gå bra, den hadde Margrethe og Moss Ensemble Consensus fra dag en. Mange har sunget sammen i flere år allerede, vi kjenner hverandre, og vi vet hvordan vi jobber. Det er det som er deilig med å være «innkjørte», vi vet at vi blir klare. Og vi overbeviste Brevik i november.

En tom sal, snart blir den full! Moss Ensemble Consensus er ikke et gammelt kor. Vi har enda ikke nådd julekonsert nummer 5, men vi er i ferd med å skape en stabil base av medlemmer, og vi er i ferd med å utvikle oss som en enhet. Dette vil dere få oppleve under kveldens konsert, og en stor del av æren for at vi i kveld låter som vi gjør, det skal Margrethe Ek og Tom Brevik ha.

Julekonserten er i år en stor produksjon, og sjefen sjøl er Tom Brevik. Sammen med dirigenten vår Margrethe Ek, har han skapt en julekonsert med bredde, og dybde. Vi har solister, vi har mannskor, damekor og vi har orkester. Og sist, og kanskje viktigst, vi har arrangement spesielt laget til oss. Arrangementene er vi stolte av. Det er ikke alle kor som får arrangement laget spesielt til seg, men det har altså vi. Og det er noe spesielt ved å stå og synge når man vet nettopp dette, at dette er arrangert til oss, ikke til Oslo Kammerkor, eller Domkirkekoret, men til oss. Moss Ensemble Consensus. Det er vårt eget, og det gir en egen stolthet.

Og med dette vil vi ønske dere alle velkomne til konsert, en helaften med god musikk, flott produksjon og suppe. Det snør på Verket Ja, for vi sender ingen sultne hjem! Etter konserten kan man kose seg i kaféen med suppe og en god prat, før man vandrer ut i mørket, tilbake til juleforberedelser og travelhet, en opplevelse rikere.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *